Kom op voor je recht om vrouwvriendelijk te bevallen

Beatrijs Smulders, ’Kom op voor je recht om vrouwvriendelijk te bevallen’, https://www.telegraaf.nl/vrouw/2095211001/beatrijs-smulders-kom-op-voor-je-recht-om-vrouwvriendelijk-te-bevallen, De Telegraaf (04 apr. 2022)

Binnenkort stemt de Tweede Kamer over een nieuwe wet over de zogenoemde Integrale Bekostiging. Een moeilijk woord, maar hiermee wil de minister dat het gehele budget voor zwangerschap en bevallen naar de ziekenhuizen gaat. (…) Dit rampzalige besluit van het kabinet is (…) een sluipmoordenaar, die zelfstandige praktijken met hun belangrijke, persoonlijke, één-op-één-zorg langzaam maar zeker vermoordt. (…) Dit besluit, het gevolg van masculien kortetermijndenken, zorgt ervoor dat het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen wordt geëxploiteerd en zelfs ondermijnd. Er ontstaat namelijk een keihard verdienmodel van een groot goed waar nooit een verdienmodel van gemaakt zou mogen worden.