Levende erfenis van trauma transformeren

Redactie, ‘Webinar-serie – De levende erfenis van trauma transformeren – Toepassing in de therapeutische praktijk’, https://uitgeverijmens.nl/activiteiten/webinar-serie-de-levende-erfenis-van-trauma-transformeren-toepassing-in-de-therapeutische-praktijk, Uitgeverij Mens!, Eeserveen (bezocht op 11 mei 2022)

Tijdens dit webinar krijgen de deelnemers inzicht in de lichamelijke symptomen van trauma, zoals ontregelde arousal van het autonome zenuwstelsel, overweldigende emoties en lichaamssensaties, beelden die zich opdringen, gevoelens van verdoving en gebrek aan verbinding. Besproken wordt hoe psycho-educatie een relationele ervaring kan worden, waarbij nieuwe werkwijzen worden geleerd om cliënten te helpen zich anders tot het trauma en de gevolgen ervan te verhouden. (…) De technieken die tijdens het webinar worden behandeld komen onder andere uit de Sensorimotor Psychotherapy en Internal Family Systems (IFS). (…) Janina Fisher is de auteur van onder meer De levende erfenis van trauma transformeren: Een werkboek voor getraumatiseerde mensen en therapeuten en Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma: Het onderscheiden en verenigen van persoonlijkheidsdelen. Samen met Pat Ogden schreef ze Sensorimotor Psychotherapy: Interventies voor traumaverwerking en het herstel van gehechtheid.