We zijn God niet (recensie)

Annette van der Elst, ‘We zijn God niet. Pleidooi voor een nieuwe psychiatrie van samenwerking – Myrrhe van Spronsen en Jim van Os’, https://www.psychiatrieenfilosofie.nl/recensie-we-zijn-god-niet, Stichting Psychiatrie en Filosofie (bezocht op 12 mei 2022)

Geestelijk lijden hoort bij het mens-zijn en is niet voorbehouden aan degenen met een in de DSM beschreven aandoening. (…) De DSM als instrument van ordening, diagnostiek, communicatie en wetenschap is feitelijk onhoudbaar. (…) De DSM vernauwt de blik tot een klein deel van iemand. (…) We zijn God niet maakt duidelijk dat mentaal of psychisch lijden niet is voorbehouden aan degenen met een gediagnosticeerde stoornis. Ieder mens ervaart in zijn of haar leven in meer of mindere mate psychisch lijden. (…) Een goede therapeutische relatie staat aan de basis van cocreatie, een manier van werken waarin de waarden van de patiënt en de professional op elkaar worden afgestemd.