Opgekropte emoties rol bij ernstige ziekte

Stijn Bouma, ‘Opgekropte emoties kunnen een rol spelen bij ernstige ziekte’, https://www.ewmagazine.nl/ewpodium/opinie/2021/12/opgekropte-emoties-kunnen-een-rol-spelen-bij-ernstige-ziekte-861296/, EW, ONE Business bv (17 december 2021)

Het lijkt (…) hoogst noodzakelijk dat medici, zonder per se psycholoog te worden, oog hebben voor de psychische staat van een patiënt. Ervaart diegene veel stress in zijn leven? Is de patiënt in staat om zichzelf emotioneel, zeker als het gaat om boosheid, uit te drukken? Staat de patiënt altijd voor een ander klaar of denkt hij ook weleens aan zichzelf? (…) Zolang de medische wereld niet erkent hoe diepgaand het verband is tussen de (onbewuste) omgang met emoties en het immuunsysteem, zal het tekortschieten en een blinde vlek houden.