Interrupting cycles of intergenerational risk

Redactie, ‘Interrupting cycles of intergenerational risk’, https://www.congresburo.com/aanbod/414/interrupting-cycles-of-intergenerational-risk.html , Euregionaal Congresburo (bezocht op 25 mei 2022)

Kindermishandeling, hechtingsproblematiek, gedragsproblemen en een scala aan andere problematiek wordt vaak generaties lang van ouders op kinderen doorgegeven. (…) De zogeheten intergenerationele overdracht is een complex en veelzijdig verschijnsel, met psychologische, sociale en biologische aspecten. (…) Wat weten we uit onderzoek over intergenerationele overdracht van gezins- en psychische problemen? Wat zijn de onderliggende mechanismen? En hoe kunnen we die als hulpverleners gebruiken om cliënten te ondersteunen in het doorbreken van zulke patronen die al generaties lang in families voorkomen?

Zoeknaam

Sheri Madigan