De beste lifehack? Onder ogen zien dat je je leven nooit op orde gaat krijgen

Sanne Blauw, ‘De beste lifehack? Onder ogen zien dat je je leven nooit op orde gaat krijgen’, https://decorrespondent.nl/13430/de-beste-lifehack-onder-ogen-zien-dat-je-je-leven-nooit-op-orde-gaat-krijgen/4976876560920-ea9140ff, De Correspondent (24 mei 2022)

Sinds mijn vader me het concept van plannen uitlegde (…), was ik verslaafd. Het idee dat je alles kunt doen wat je wilt, als je je tijd maar goed genoeg organiseert, vond ik magisch. Dat gevoel van controle, heerlijk. (…) Ik heb gelukzalige periodes gekend, waarin ik me een efficiënte machine voelde. Wat ik bedacht, dat deed ik ook. Maar waar ik nooit op plande, was het onverwachte. (…) Echt goed timemanagement is niet alles willen doen, maar de juiste dingen verwaarlozen. (…) Je moet ook nee zeggen tegen heel veel dingen die je wél wilt doen.

Zoeknaam

Oliver Burkeman