Denken moet je leren

Ellen Kleingeld, ‘DENKEN MOET JE LEREN’, https://eindhovenhaptotherapie.nl/2022/03/29/denken-moet-je-leren/, Haptotherapie Eindhoven (bezocht op 31 mei 2022)

Laat je eens omver blazen, laat je wereld schudden, verlies je grondvesten en laat je vermeende waarheid gaan. Dan komt er weer openheid, ruimte in je denken, verlossing van het oude en het niet-bestaande, nieuwe wegen en nieuwe mogelijkheden. Niet soms of eens een keertje maar telkens, elke dag opnieuw, elk moment opnieuw. Sta weer open voor inspiratie, voor onderzoek en neem alles in dit onderzoek mee: je denken, je overtuigingen, je zintuigen, je gevoel, het werkt samen als één systeem, niet in het afgesloten, betekenisloze kamertje van je hoofd. Ontwaak uit de gevangenis van je denkwereld. Werkelijk denken doe je met alles wat je in je hebt. Werkelijk willen onderzoeken en doorgronden vraagt dus een leerproces met de bereidheid dat alles anders zou kunnen zijn dan jij met jouw beperkte geest ooit zou kunnen voorstellen.