Het Hapsis Huis radio LIVE Actueel met miniatuurschilder Kilian van Rooij

Redactie, ‘Het Hapsis Huis radio LIVE Actueel met miniatuurschilder Kilian van Rooij’, https://hethapsishuis.nl/2022/06/02/het-hapsis-huis-radio-live-actueel-met-miniatuurschilder-kilian-van-rooij/, Het Hapsis Huis, Stichting Hapsis Utrecht | Kenniscentrum voor haptonomie (2 juni 2022)

Werken van miniatuurschilder Kilian van Rooij (2005) vinden hun oorsprong in zijn fascinatie voor spel. Hoewel veel van de figuren bedoeld zijn om aan games deel te nemen hebben zijn kleine beeldjes zich ontwikkeld tot zelfstandige kunstwerken. De tentoonstelling vertelt zo het verhaal van het spel dat kunst is. Een kunst die wel moet aansluiten op wat de miniatuurschilder benoemt op Instagram als zijn levenskunst: het willen bijstaan van anderen. (…) Datum: Vrijdag 24 februari 2023 (…) Aanvangstijd: 17:00 uur