Door het boksen krijgen we écht contact met jongeren

Redactie, ‘Door het boksen krijgen we écht contact met jongeren’, https://www.youz.nl/nieuws/nieuwsbericht/-/-door-het-boksen-krijgen-we-écht-contact-met-jongeren-, Youz (12 mei 2022)

Als ze fysiek ‘afgemat’ zijn, ontstaat er opeens ruimte voor emoties. We zorgen tijdens de sociotherapeutische sessies daarom voor een emotioneel veilige omgeving, waar ze kwetsbaar en verdrietig mogen zijn. (…) Om een voorbeeld te geven: we trainden een jongen die gewend was alles kort en klein te slaan en makkelijk in een conflict terechtkwam. Als insteek voor de sessie kozen we voor de-escaleren en we leerden hem hoe hij bijvoorbeeld uit een situatie kan stappen. (…) Sinds een half jaar hebben de bokslessen een officieel label: sociotherapeutisch boksen.