Mama is het spuugzat!

Redactie, ‘Mama is het spuugzat!-
Een kinderboek over Hyperemesis Gravidarum’, https://uitgeverijbijzonder.nl/product/mama-is-het-spuugzat/, Uitgeverij Bijzonder (bezocht op 20 augustus 2022)

‘Mama is het spuugzat!’ geeft kinderen inzicht in wat er allemaal kan spelen bij hun moeder wanneer ze last heeft van de zwangerschapsaandoening Hyperemesis Gravidarum (HG), ofwel overmatige zwangerschapsmisselijkheid of overgeven. (…) Het boek kan helpen bij het voorbereiden op een nieuwe zwangerschap waarin mama mogelijk (weer) ziek zal zijn, maar natuurlijk ook wanneer mama al zwanger en ziek is. Het boek geeft kinderen met het verhaal en de bijbehorende illustraties een duidelijke maar simpele uitleg over wat HG is en over wat de gevolgen voor mama, papa en het reeds aanwezige kind zelf zijn. Daarnaast wil het boek ook voor mantelzorgers en (medische) zorgverleners een bron van informatie en inspiratie zijn.

Zoeknaam

Suzan van Velthoven