Waarom positief denken ook averechts kan werken

Redactie Gezond, ‘Waarom positief denken ook averechts kan werken’, https://www.ad.nl/gezond/waarom-positief-denken-ook-averechts-kan-werken~a51529e7/, AD, DPG Media (13-09-22)

Als je je niet lekker voelt dan moet je positief denken, en als je je dan niet beter gaat voelen denk je blijkbaar niet positief genoeg en is het je eigen schuld. (…) Gevoelens als blijheid en tevredenheid ervaren we als positief, verdriet en boosheid als negatief. Maar niemand is alleen maar blij en tevreden, ook boosheid en verdriet zijn normale emoties, en horen er bij. (…) Erken gevoelens van boosheid en verdriet. Accepteer hoe je je voelt in plaats van het te ontkennen en probeer te begrijpen waarom je je zo voelt. (…) Kom van die bank af. De makkelijkste manier om je beter te voelen, is iets positiefs dóén.