HAPTONOMIE BIJ SLAAPPROBLEMEN VAN MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING

Redactie, ‘HAPTONOMIE BIJ SLAAPPROBLEMEN VAN MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING’, https://www.fortior.info/blogs/haptonomie-bij-slaapproblemen-van-mensen-met-een-verstandelijke-beperking/, FORTIOR (bezocht op 24 september 2022)

Inzichten vanuit de Haptonomie zijn heel bruikbaar bij de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Haptonomie is namelijk een benaderingswijze die gaat over voelen en contact. Een belangrijk aspect in de haptonomie is het aanraken. Bij haptonomie is er veel aandacht voor menselijk gevoel en gevoelsleven. Binnen de haptonomie is het ook heel belangrijk om je ervan bewust te zijn wat er in jou als professional zelf omgaat. (…) Haptonomie is geschikt voor alle mensen van ieder niveau. Ook is het toepasbaar bij verschillende problematieken, zoals emotieregulatie, angstklachten, onrust, onverwerkte trauma’s, enzovoorts. Het is dus ook heel goed toepasbaar bij slaapproblemen.