Pleidooi voor meer onderzoek naar vrouwenlichaam

Nabila Nazhat, ‘Angststoornis bleek tumor: pleidooi voor meer onderzoek naar vrouwenlichaam’, https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5333477/petitie-gestart-voor-meer-onderzoek-gezondheid-vrouwen, RTL Nieuws (23 september 2022)

Vrouwen worden nog steeds anders behandeld wanneer zij onduidelijke gezondheidsklachten hebben. (…) We moeten ons bewust zijn dat er nog steeds oude denkbeelden zijn rond de gezondheid van vrouwen. (…) Huisarts en onderzoeker aan het Radboudumc Tim Olde Hartman deed onderzoek naar de verschillende medische benaderingen van mannen en vrouwen. (…) Daarin is niet duidelijk geworden waarom die benadering anders is in de praktijk. (…) Door weinig tot geen rekening te houden met eigenschappen van het vrouwenlichaam, is er (…) een gebrek aan kennis.