Boekpresentatie ARFID te lijf!

Milou van Rooij – de Vries, ‘Boekpresentatie van ARFID te lijf!’, https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02HnXJCxHLvJ1o2NuNgnKLeU3xGZzhrcmvrmJ9dUcemSWQhJ8V6bu3uheayFEQbr8Sl&id=100031484994329, Health Centre Chõ via Facebook (2 oktober 2022)

Er is sprake van ARFID -vermijdende voedselinname stoornis- als er te weinig en/of zeer selectief wordt gegeten, vanwege verminderde interesse in eten, gevoeligheid voor de sensorische kenmerken van eten of wanneer er irrationele gedachten over (de aversieve gevolgen van) het eten van bepaald voedsel zijn. Als deze selectieve en/of restrictieve voedselinname voor lichamelijke en/of psychosociale problemen zorgt, spreek je van ARFID. (..) Naar aanleiding van het radio interview van het Stichting Hapsis Utrecht, waar José mij interviewde over ARFID en de reflexintegratie methode MNRI® heeft Rita Maris contact opgenomen met het Hapsis Huis en zo ging het balletje rollen. Het is een hoofdstuk over MNRI® en ARFID geworden: hoofdstuk 37 van het boek ARFID te lijf! (…) Heel blij dat er steeds meer bekendheid komt over ARFID en welke mogelijkheden de reflexintegratie methode MNRI® patiënten met ARFID en hun omgeving kan bieden.