Lichaamsbeweging even effectief als antidepressiva bij matige depressie

Peter Simons, ‘Lichaamsbeweging even effectief als antidepressiva bij matige depressie’, https://madinthenetherlands.org/lichaamsbeweging-even-effectief-als-antidepressiva-bij-matige-depressie/, Mad in the Netherlands (03/10/2022)

Deze resultaten suggereren dat lichaamsbeweging kan worden gebruikt als alternatieve behandeling voor de behandeling van niet-ernstige depressies bij volwassenen. (…) Aangezien de meerderheid van de mensen die antidepressiva krijgen voorgeschreven milde tot matige symptomen hebben, en antidepressiva aanzienlijke bijwerkingen hebben, stellen de onderzoekers voor dat patiënten moeten worden geïnformeerd dat lichaamsbeweging een legitiem alternatief is dat evenveel verlichting kan bieden, met veel minder schadelijke effecten. (…) De bevinding komt overeen met een studie van eerder dit jaar waarin lichaamsbeweging in verband werd gebracht met een verminderd risico op depressie van 25%.

Bron