Zo activeer je het zelfgenezende vermogen van je lichaam

Dr. Judith M. Kocken, ‘Holistisch kinderarts legt uit: zó activeer je het zelfgenezende vermogen van je lichaam’, https://holistik.nl/zelfgenezende-vermogen/, Holistik (14.10.2022)

Als je last hebt van chronische klachten zijn deze vaak verbonden met overlevingsmechanismen die je als kind noodgedwongen hebt ontwikkeld. (…) Er vindt een constante uitwisseling plaats tussen het fysieke lichaam aan de ene kant en gedachten en emoties aan de andere kant. Ze zijn als twee handen op een buik. Het lichaam is ontstaan en gegroeid in relatie met je omgeving, je ouders en hun fysieke en emotionele voeding. (…) Je lichaam bezit enorme kracht en wijsheid. Het geeft je duidelijke boodschappen over wat er speelt en wat er nodig is, in je lichaam en in je leven. Leren luisteren naar die boodschappen kan je zelfgenezende vermogen weer activeren.