Kwaliteit van sperma gaat al jaren achteruit

Sarah Sitanala, ‘Kwaliteit van sperma gaat al jaren achteruit: ‘Of dat erg is weten we niet’, https://www.nu.nl/gezondheid/6242083/kwaliteit-van-sperma-gaat-al-jaren-achteruit-of-dat-erg-is-weten-we-niet.html, Nu.nl, DPG Media B.V. (14 dec 2022)

Ondanks jaren van onderzoek is niet bekend hoe erg het is dat de kwaliteit van sperma al jaren achteruitgaat. (…) We weten wel dat het kan liggen aan verschillende omgevingsfactoren. (…) Hormoonverstorende stoffen richten meer schade aan dan alleen vruchtbaarheidsproblemen. (…) Als het gaat om vruchtbaarheid heb je twee partijen nodig. (…) Mocht er een probleem zijn met zwanger worden, is het daarom belangrijk dat je naar zowel de man als de vrouw kijkt. (…) Er wordt gesproken van een zaadcrisis, maar zo ernstig is het niet.