Gevoel centraal bij haptotherapeut

Job Schepers, ‘Gevoel centraal bij haptotherapeut’, https://www.texelsecourant.nl/nieuws/algemeen/319449/gevoel-centraal-bij-haptotherapeut, Texelse Courant, Mediabureau Langeveld & De Rooy (25 dec, bezocht op 28 december 2022)

Als je gevoelens en gedachten niet overeenstemmen met het leven dat je leidt, kunnen er klachten ontstaan. Voelen, denken en doen komen niet overeen. In dit soort situaties kan haptotherapie uitkomst bieden. Net als bij andere vraagstukken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bij (onverklaarde) lichamelijk klachten. Haptotherapie brengt je weer in contact met je gevoel en de bevestigende wisselwerking met je omgeving. (…) Er komen inzichten naar boven die voor mij onzichtbaar waren voor onze ontmoeting. Zonder een oordeel te vellen, of me te dwingen antwoord te geven op vragen ontstaat er een situatie waarbij zaken bij elkaar komen. (…) Als ik het zelf moet omschrijven is de haptonoom een mix tussen een fysiotherapeut, psycholoog en coach.

Zoeknaam

Odile Nitschze