Stop met je gedragen als een grote baby

Brit Dawson, ‘Stop met je gedragen als een grote baby, het verpest het libido van je vriendin’, https://www-vice-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.vice.com/amp/nl/article/88q3qk/m, VICE MEDIA LLC (23 December 2022)

Uit een recent onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Sexual Behaviour, blijkt dat man-kinderen niet alleen een echt ding zijn en dus zeker bestaan, maar dat ze met hun onbeholpenheid ook nog eens de libido’s van vrouwen om zeep helpen. (…) Onderzoekers van universiteiten in Canada en Australië gingen na of dit soort disbalans in relaties kan verklaren waarom veel vrouwen die met een man samenwonen een lage seksdrive hebben. Zij ontdekten namelijk dat wanneer vrouwen meer huishoudelijk werk verrichten dan hun partner, zij geneigd zijn hen te zien als een afhankelijk kind. Dit vermindert, niet verrassend, hun seksuele verlangen naar die persoon. (…) Een belangrijk kenmerk van “man-kind”-gedrag lijkt het patroon te zijn van luisteren naar de klachten van de partner, even veranderen en dan weer terugvallen in hun oude gedrag. (…) Voorspel begint op het moment dat je ’s morgens wakker wordt. Als je wakker wordt met een miljoen klusjes en een partner die je niet wil helpen, is dat een enorme afknapper.