Praktische wijsheid als manifestatie van persoonsvorming in professionele masteropleidingen

Redactie, ‘Case report: Praktische wijsheid als manifestatie van persoonsvorming in professionele masteropleidingen’, https://www.hogeschoolrotterdam.nl/onderzoek/kenniscentra/talentontwikkeling/nieuws-en-activiteiten/newsitem/case-report-praktische-wijsheid/415734/, Hogeschool Rotterdam (bezocht op 18 februari 2023)

Door welke situaties in je professie word je als persoon aangeraakt, waarbij je zelf als mens in het geding komt? (…) Die vraag stellen de drie onderzoekers in het project ‘Case report: Praktische wijsheid als manifestatie van persoonsvorming in professionele masteropleidingen’. Daarin bevragen zij studenten en docenten van minimaal zes masteropleidingen over hoe zij vinden dat persoonsvorming wordt vormgegeven in het curriculum, zodanig dat het bijdraagt aan de ontwikkeling van praktische wijsheid in de uitoefening van de professie door de studenten. (…) Wat wij als onderzoekers graag willen is dat de vraag ‘hoe doe jij als persoon mee?’ een plek krijgt in het onderwijs. (…) Het verlangen is om tijdens de gesprekken studenten niet alleen aan het denken te zetten, maar ook met hun gevoelslaag in contact te komen, zodat de onderzoekers kunnen ontdekken wat een bepaald moment gevoelsmatig doet met een student en hoe dat hun handelen stuurt. (…) Bij deze gesprekken is ook een haptotherapeut aanwezig om te checken of de vragen die de onderzoekers hebben bedacht voor in de gespreksleidraad, uitlokken tot antwoorden die ook de gevoelslaag raken.