Verslaafd aan teleurstelling en afwijzing

Jakob van Wielink, ‘Verslaafd aan teleurstelling en afwijzing’, https://www.linkedin.com/posts/jakobvanwielink_verslaafd-aan-teleurstelling-en-afwijzing-activity-7033538482811609088-p2wk, Jakob van Wielink via LinkedIn (21 februari 2023)

Heling van wonden in de hechting – wat ingrijpende verlieservaringen en traumatische ervaringen zijn – kan slechts plaatsvinden in verbinding en oefenen met overgave aan nieuwe (soms tijdelijke) autoriteitsfiguren. Dat zijn hechtingsfiguren die blijven als je helemaal tevoorschijn komt. Die misschien wel schrikken van je heftigheid, maar die schrik niet belangrijker maken dan de nieuwsgierigheid naar wat er achter je muur tevoorschijn komt. Mensen die ook hun eigen huiswerk hebben gedaan en je helpen je maskers te zien, je drama te ontrafelen. Het drama waarvan jij jezelf en de wereld overtuigde dat het je echte verhaal was. Maar een verhaal waaraan de werkelijke kwetsbaarheid nog ontbreekt.