Lang hangen in een verkeerde baan vanwege de illusie van zekerheid

Crissy Mulder, ‘Juriaan Galavazi: ‘Je blijft te lang hangen in een verkeerde baan vanwege de illusie van zekerheid’, https://mtsprout.nl/werk-leven/dokter-juriaan-galavazi, MT/Sprout (17-03-2023)

Blijven plakken in (…) illusie van zekerheid, leidt tot stress en een hoofd vol gedachten. En dat kan uiteindelijk enorm ziekmakend zijn. Gelukkig geeft ons lichaam (…) heel goed aan wanneer dat het geval is. We moeten er alleen beter naar leren luisteren. (…) Wij hebben zelf een enorme invloed op ons welbevinden. De kunst zit hem in kwetsbaar durven zijn. (…) Mensen zullen je uitdagen op jouw eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfrespect. Daarom is het noodzakelijk om trouw te leren blijven aan jezelf. (…) Zodat jij niet in allerlei reflexen schiet, uit angst om niet goed genoeg te zijn of de verbinding te verliezen met je omgeving en materiële zaken.