Het lichaam krijgt te weinig aandacht in de psychiatrie

Lisanne Snelders, ‘Het lichaam krijgt te weinig aandacht in de psychiatrie’, https://www.brainwash.nl/lees/psychologie/2023/wiepke-cahn-psychiatrische-lichamelijke-klachten.html, Brainwash, Human, NPO (17 maart 2023)

Deze week krijgt Cahn de oeuvreprijs op het congres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie voor haar onderzoek naar de overlap tussen lichamelijke en psychische gezondheid. Ze pleit voor een integrale aanpak, waarin aandacht is voor psychiatrische én lichamelijke klachten en leefstijl een cruciale rol speelt. Want het onderscheid tussen lichaam en geest, zoals Descartes dat introduceerde, is niet meer van deze tijd. Hoewel er steeds meer aandacht komt voor invloed van leefstijl op fysiek en mentaal welzijn, is een integrale aanpak in de ggz nog lang geen praktijk. 

Zoeknaam

Wiepke Cahn