Grond zakt onder onze voeten

Mama van Sammie, “De grond zakt onder onze voeten vandaan…”, https://mamaplaats.nl/blog/verlies/de-grond-zakt-onder-onze-voeten-vandaan, mamaplaats, Familyblend (maart 2023)

En dan is het zover, de laatste dag samen… we hebben besloten om in heel kleine kring afscheid te nemen. Dus alleen onze eigen gezinnen. Dit is ook het moment dat opa’s en oma haar even vast kunnen houden. Een fotograaf was aanwezig om hier mooie herinneringen van te maken. Na een ochtend waar ik het gevoel had haar nooit meer los te willen laten, hebben we haar in haar mandje moeten leggen. Ze lag er zo mooi bij, met haar knuffeltje. We hebben haar zelf weggebracht naar het crematorium en daar echt afscheid moeten nemen… Dit was het moeilijkste van alles, je kindje achterlaten om nooit meer te kunnen zien of vast houden. Ik wist niet dat je zoveel pijn kon voelen…