Kunstenaar Jon Gardella over beeldende kunst in de beweging

Redactie, ‘Kunstenaar Jon Gardella over beeldende kunst in de beweging’, https://vrije-haptonomie.nl/2023/04/11/kunstenaar-jon-gardella-over-beeldende-kunst-in-de-beweging/, School voor Vrije Haptonomie, Stichting Hapsis Utrecht | Kenniscentrum voor haptonomie (11 apr, 2023)

Op dinsdag 2 mei 2023 is Jon Augustus Gardella in Het Hapsis Huis radio LIVE te gast. De uitzending over beeldende kunst in de beweging start om 13:00 uur en is na te luisteren via de website van Het Hapsis Huis. (…) In Jon Augustus’ atelier is een enorme collectie bronzen beelden, kleurrijke tekeningen en grafisch werk te zien; vol met sierlijke bewegingsvormen en diepgewortelde emoties. In Gardella’s werk zit daarmee een vergaande compassie voor natuur en alle levensvormen. (…) In 1997 bracht de toenmalige Koningin Beatrix een bezoek aan Jon Augustus Gardella’s atelier. In zijn standplaats in het Groningse Garnwerd geeft hij ook lessen in diverse aspecten van de beeldende kunst. (…) Illustratie van de hand van Jon Gardella waarin menselijke oprichting weergegeven wordt als een symbool van de ik-wording die door filosoof Emmanuel Levinas werd geduid als ‘hypostase’. Zie het artikel van Wim Laumans in vakblad Haptonomisch Contact dat (…) aanklikbaar is.