‘LESS IS MORE… VAN ANGST NAAR VERTROUWEN’ SYMPOSIUM OP WOENSDAG 1 NOVEMBER 2023

Redactie, ‘LESS IS MORE… VAN ANGST NAAR VERTROUWEN’ SYMPOSIUM OP WOENSDAG 1 NOVEMBER 2023’, https://lessismore-symposium.nl/, ENCA Nederland, the European Network of Childbirth Associations (bezocht op 4 mei 2023)

Deze keer ligt de focus op de rol van angst en vertrouwen tijdens het bevallings- en geboorteproces. Hoe worden risico’s ingeschat en welke routines en handelwijzes zijn stimulerend of juist ondermijnend voor vertrouwen? De sprekers zullen ieder op hun eigen unieke manier bespreken hoe angst, stress en trauma samenhangen en hoe vertrouwen, empathie en compassie daar waardevol tegenwicht aan bieden. Via de plenaire sessies en in de workshops zullen we bovendien gezamenlijk onderzoeken hoe zowel bij de barende als bij de zorgverlener de eigen angst een rol kan spelen en welke inzichten en methodieken behulpzaam kunnen zijn bij de (co)regulatie van die angst.