Verwacht boek: ‘De hoeders van de aarde’ door Alberto Villoldo

Redactie, ‘De hoeders van de aarde – Alberto Villoldo’, https://www.psychosenet.nl/boek/de-hoeders-van-de-aarde-alberto-villoldo/, PsychoseNet (bezocht op 6 mei 2023)

In de eeuw van informatie hebben we geen behoefte aan kennis die verder gaat dan slechts de feiten en de logische volgorde daarvan. We hebben godsdiensten – met hun talloze aanhangers – maar de spirituele betekenis van hun onderricht is maar al te vaak verloren gegaan. We leren over de interpretaties van de interpretaties van de grote waarheden en we analyseren en ontleden die ideeën, maar het komt niet in ons hoofd op om veertig dagen de woestijn in te gaan zoals Jezus deed, of om in meditatie onder de Bodhiboom te gaan zitten, zoals Boeddha deed. Het is alsof we lange tijd over kookboeken vol ingewikkelde recepten gebogen zitten en eindeloos discussiëren over de voedingswaarde van bepaalde voedingsstoffen en diëten, maar ondertussen eigenlijk niets eten. (…) Alberto Villoldo (1949) is psycholoog, medisch antropoloog en auteur. Hij maakte studie van de sjamanen en geneeswijzen uit de Amazone en de Andes.