Chemo – wat nu?

Redactie, ‘Het Hapsis Huis radio LIVE over ‘Chemo – wat nu?’, https://hethapsishuis.nl/2023/05/09/het-hapsis-huis-radio-live-over-chemo-wat-nu/, Het Hapsis Huis, Stichting Hapsis Utrecht | Kenniscentrum voor haptonomie (9 mei 2023)

Toen auteur Ester Hartholt te horen kreeg dat ze chemotherapie zou krijgen, stond haar wereld stil. ‘Ik wist totaal niet wat me te wachten stond. Ik dacht: Wat nu? Wat moet ik doen? Hoe kan ik me voorbereiden? Ik benaderde mensen die chemotherapie hadden gehad en verzamelde adviezen. In de boekwinkels vond ik niets dat mij beviel: te persoonlijk, te algemeen, te veel informatie, te naargeestig. Nog nooit had ik zo’n behoefte aan een boekje met praktische tips. Na mijn eerste chemotherapie wist ik welke adviezen zeer nuttig bleken, maar ook dat ik bepaalde tips had gemist waardoor ik onnodig nare bijwerkingen had gehad.’