Zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum

Redactie, ‘Zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum’, https://www.zehg.nl/zwangerschapsmisselijkheid-en-hyperemesis-gravidarum/, Stichting ZEHG (bezocht op 27 mei 2023)

Hyperemesis gravidarum (HG) is Latijn voor extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Veel vrouwen hebben de eerste maanden van hun zwangerschap last van zwangerschapsmisselijkheid en braken. Meestal verdwijnen deze klachten vanzelf tussen de twaalf en twintig weken van de zwangerschap. Bij sommige vrouwen zijn de klachten echter zo erg dat zij onvoldoende voeding en vocht kunnen binnenhouden. Dan spreken we van hyperemesis gravidarum. (…) (Ernstige) zwangerschapsmisselijkheid en HG hebben naast een grote lichamelijke impact ook een enorme psychische impact. Het kan het plezier in de zwangerschap compleet doen vergeten en je doen afvragen of je wel normaal bent.