Beschrijvingen

Haptonomie gaat over de balans tussen je voelen, denken en doen. Bewegingsoefeningen, gesprekken en aanraken stimuleren de ontwikkeling van je voelende vermogen. Al voor onze kindertijd is dit vermogen de basis om te kunnen leren.

Haptonomie heeft veel te maken met contact en ontmoeten. Er is aandacht voor de patronen en gevoelens die daarin ontdekt kunnen worden. Je kunt leren zien hoe ze jouw denken en doen sturen.

Grote bekendheid kreeg haptonomie in de (top-)sport. Behalve bij individuele begeleiding van volwassenen wordt haptonomie gebruikt bij zwangerschap, voor kinderen, in het onderwijs en bij training en procesbegeleiding in organisaties.

Haptotherapie is een manier van begeleiden als er klachten zijn die te maken hebben met je balans tussen voelen, denken en doen. Als voelen, denken en doen op elkaar aansluiten zijn we immers ‘op ons best’.

In de therapie krijg je inzicht in je eigen gedrag en de problemen die daarmee te maken hebben. Je kunt door het ontwikkelen van je voelende vermogen jouw unieke manier ontdekken om anders met een klacht om te gaan.

Haptotherapie ondersteunt bij problemen zoals overbelasting, stress en burnout, dip en depressie, minderwaardigheidsgevoelens, relatieproblemen, omgang met conflicten, lichamelijke klachten, acceptatieproblemen, traumaverwerking, gebrek aan zingeving, het herkennen van gevoelens, omgaan met agressie, grenzen stellen en problemen tussen levensfasen.